Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΝ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Παρακάτω σου έχω υπέροχη συνταγή για πάν κέικ με φράουλες με μόνο 220 θερμίδες. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημείωνε.


Θα χρειαστείς:

1)    1 αυγό

2)    3 γεμάτα κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

3)    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4)    1 φλ. γάλα αμυγδάλου

5)    1 βανίλια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

6)    Προαιρετικά κακάο

Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι, σερβίρεις και συνοδεύεις με φράουλες, σπιτική μαρμελάδα φράουλα ή σπιτική μαρμελάδα μήλο-κανέλα ή μέλι και καρύδια.

Καλή Απόλαυση!

Όπου:

·        κ.γ. = κουταλάκι γλυκού

·        γ.ο.χ. = για όλες τις χρήσεις

·        φλ. = φλιτζάνι

Μπορείς να απολαύσεις τα παν κέικ:

1)    Στο πρωινό γεύμα μαζί με 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

2)    Στο δεκατιανό σου γεύμα

3)    Στο απογευματινό σου γεύμα

Παρακάτω σου έχω συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μήλο – κανέλα. Τι άλλο θες;

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Θα χρειαστείς:

1)    1100 κιλά ζάχαρη (κρυσταλλική ή καστανή ή μαύρη)

2)    1 κιλό φράουλες κόκκινες και όχι χτυπημένες

3)    Κονιάκ (κατά βούληση)

4)    Χυμό από ½ λεμόνι (που βάζεις στο τέλος, όταν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη)

5)    Σιγοβράζεις για αρκετά λεπτά και όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, την βάζεις σε αποστειρωμένο βάζο και μπορείς να προσθέσεις και τριμμένο μήλο για να σφίξει περισσότερο (το μήλο περιέχει πηκτίνη)

6)    Συντηρείται εκτός ψυγείου. Όμως, όταν την ανοίξεις θα πρέπει να την βάλεις στο ψυγείο όπου συντηρείται για μήνες.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ-ΚΑΝΕΛΑ

Θα χρειαστείς:

1)    600 γρ. καθαρισμένα, τριμμένα μήλα όπου θα βάλεις από πάνω χυμό από 1 λεμόνι για να μην μαυρίσουν

2)    Μετά τα βάζεις σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 120 γρ. καστανή ή μαύρη ή κρυσταλλική ζάχαρη, 2 ξυλάκια κανέλας και 200ml νερό

3)    Προαιρετικά μπορείς να βάλεις λίγο γαρίφαλο και γλυκάνισο

4)    Σιγοβράζεις και όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, την βάζεις σε αποστειρωμένο βάζο

5)    Συντηρείται εκτός ψυγείου. Όμως, όταν την ανοίξεις θα πρέπει να την βάλεις στο ψυγείο όπου συντηρείται για μήνες.

Τις παραπάνω μαρμελάδες μπορείς να τις απολαύσεις και ως εξής:

1)    ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: 2 φρυγανιές σικάλεως με 1 κ.σ. σπιτική μαρμελάδα και 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου

2)    ΠΡΩΙΝΟ Ή ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: 1 κεσέ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 κ.γ. σπιτική μαρμελάδα και σταφίδες ή κρανμπερις ή καρύδια ή φιλέ αμυγδάλου κ.ά.

Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΔΕΡΑΤΟΥ

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ

PILATES TRAINER

ΕΡΜΟΥ 19, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, Τ.Κ.: 19003

22990 49017

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

      -Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: •       Συντίθεται στο δέρμα μέσω της υπεριώδης ακτινοβολίας του ήλιου. •      Βασική λειτουργία: η ρύθμιση της απορρόφησης και της ομοιόστασης του ασβεστίου ( Ca ). •    Η βιταμίνη D διακρίνεται σε χολεκαλσιφερόλη (ο παράγοντας που σχηματίζεται στο δέρμα μέσω της δράσης της υπεριώδους ακτινοβόλησης) και σε εργοκαλσιφερόλη (ορισμένα τρόφιμα την περιέχουν- έχει τον ίδιο μεταβολισμό+ βιολογική δράση με την χολεκαλσιφερόλη. •       Η καλσιτριόλη αποτελεί την ενεργή μορφή της βιταμίνης D και λειτουργεί ως στεροειδής ορμόνη. ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D     •       Υπεριώδης ακτινοβολία ήλιου (ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει το 90% της βιταμίνης D μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας και μόνο το 10% μέσω των τροφών. Αρκεί λοιπόν η έκθεση στον ήλιο 3 φορές/ εβδομάδα για 15 λεπτά, με το κεφάλι και τα χέρια μη καλυμ...

ΤΙΛΙΟ Ή ΦΛΑΜΟΥΡΙ Ή ΦΙΛΥΡΑ

Είναι το ΤΕΛΕΙΟ καταπραϋντικό. Έχει αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση. Ενισχύει το πεπτικό σύστημα καθώς επίσης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, της διάρροιας, των αερίων, των συμπτωμάτων ελκώδους κολίτιδας και του ευερέθιστου εντέρου. Συμβάλλει στη μείωση συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. Χρησιμοποιείται σε ασθένειες της χοληδόχου κύστης και του ήπατος καθώς και για τη θεραπεία μυϊκών πόνων, μυϊκών σπασμών, πονοκεφάλων, αρθρίτιδας και ουρικής αρθρίτιδας. Τέλος, προάγει τη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και του κυκλοφορικού συστήματος. Απόλαυσε το αγαπημένο σου αφέψημα όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς. Βράσε σε ένα μπρίκι ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό με 2-4 αποξηραμένα φύλλα τίλιου. Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με ε...

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Ο σίδηρος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του ανθρώπινου οργανισμού. Υπάρχουν δύο είδη διαιτητικού σιδήρου, ο αιμικός και ο μη αιμικός σίδηρος. Ο αιμικός σίδηρος προέρχεται από την αιμοσφαιρίνη και βρίσκεται στα ζωικής προέλευσης τρόφιμα (κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά) και ο μη αιμικός σίδηρος βρίσκεται στα φυτικής προέλευσης τρόφιμα. Φυτικά τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι τα όσπρια, εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως δημητριακά, ψωμί κ.ά., οι ξηροί καρποί, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, σταφίδες κ.ά.  ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Όταν συνδυάζονται τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο μαζί με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C τότε απορροφάται ο σίδηρος στον οργανισμό ευκολότερα. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι φρούτα και λαχανικά όπως πορτοκάλι, φράουλα, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, μανταρίνι, ντομάτα, πιπεριά, μπρόκολο κ.ά. ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Δημητρ...