Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΑΣΤΕ ΚΙΛΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και έχετε αγχωθεί για τα κιλά σας; Αναρωτιέστε αν θα σας κάνει το φόρεμα ή γενικά το ρούχο που αγοράσατε για την ημέρα των Χριστουγέννων ή για την Πρωτοχρονιά;

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ!!!

Υπάρχει λύση! Παρακάτω παρατίθενται γενικές διατροφικές συστάσεις, τις οποίες αν ακολουθήσετε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα θετικό.

-Αρχικά, το πρωινό σας γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει μία από τις παρακάτω επιλογές:

  1)    1 φλιτζάνι γάλα χαμηλά σε λιπαρά και 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως ή βρώμη

  2)    1 κεσέ γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως ή βρώμη

  3)    1 φλιτζάνι γάλα χαμηλά σε λιπαρά και 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως

  4)    1 κεσέ γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά και 2 κρακεράκια ολικής αλέσεως

  5)    1 κεσέ γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά και 1 μπισκότο πολυδημητριακά παπαδοπούλου

  6)    1 φλιτζάνι γάλα χαμηλά σε λιπαρά και 1 μπισκότο πολυδημητριακά παπαδοπούλου

***Μία από τις παραπάνω επιλογές για το πρωινό γεύμα + 2 ή και περισσότερα ποτήρια νερό

-Έπειτα, το ενδιάμεσο/ δεκατιανό σας γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει μία από τις παρακάτω επιλογές:

  1)    1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή 2 φρούτα ή 1 φλιτζάνι κομπόστα άγλυκη και 1 μπάρα δημητριακών

  2)    1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή 2 φρούτα ή 1 φλιτζάνι κομπόστα άγλυκη και 2 κρακεράκια ολικής αλέσεως

  3)    1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή 2 φρούτα ή 1 φλιτζάνι κομπόστα άγλυκη και 1 μπισκότα πολυδημητριακά παπαδοπούλου

***Μία από τις παραπάνω επιλογές για το δεκατιανό ή ενδιάμεσο γεύμα + 2 ή και περισσότερα ποτήρια νερό

-Στη συνέχεια, το μεσημεριανό σας γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει μία από τις παρακάτω επιλογές:

  1)    1 φλιτζάνι όσπρια ή λαδερά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 3 σπιρτόκουτα φέτα χαμηλά σε λιπαρά και 1 λεπτή φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

  2)    1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 90 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς πέτσα ή γαλοπούλα και 1 λεπτή φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

  3)    1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 90 γραμμάρια συκώτι και 1 λεπτή φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

  4)    1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 90 γραμμάρια ψαρονέφρι ή μπριζόλα άπαχη και 1 παξιμάδι ολικής αλέσεως

  5)    1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 1 ½ μέτριο μπιφτέκι και 1 παξιμάδι ολικής αλέσεως

***Μία από τις παραπάνω επιλογές για το μεσημεριανό γεύμα + 2 ή και περισσότερα ποτήρια νερό (πριν ή μετά το γεύμα)

-Το απογευματινό σας γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει μία από τις παρακάτω επιλογές:

  1)    1 φρούτο και 1 μπάρα δημητριακών

  2)    1 φρούτο και 2 κρακεράκια ολικής αλέσεως

  3)    1 φρούτο και 1 μπισκότο πολυδημητριακά παπαδοπούλου

  4)    1 φρούτο και 2 ρυζοκροκέτες

  5)    1 φρούτο και 2 καλαμποκροκέτες

***Μία από τις παραπάνω επιλογές για απογευματινό γεύμα + 2 ή και περισσότερα ποτήρια νερό.

-Τέλος, το βραδινό σας γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει μία από τις παρακάτω επιλογές:

1) 1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και τοστ γαλοπούλα+ τυρί χαμηλά σε λιπαρά

2) 1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 2 κ.σ. τόνος και 2 λεπτές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

3) 1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 2 βραστά αυγά ή ομελέτα και 2 λεπτές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

4) 1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή 2 φλιτζάνια ωμά λαχανικά με 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και 2 καλαμάκια κοτόπουλο με 1 πίτα αλάδωτη

***Μία από τις παραπάνω επιλογές βραδινού γεύματος + 2 ή και περισσότερα ποτήρια νερό.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! ! !

  1)    Μην παραλείψετε την κατανάλωση νερού

  2)    Μην ξεπεράσετε την ποσότητα του ελαιόλαδου

  3)    Σημαντική η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού

  4)    Σημαντική η καθημερινή αερόβια άσκηση ½ -1 ώρα π.χ. περπάτημα

  5)    Μην παραλείψετε κάποιο γεύμα

-Οι μερίδες των φρούτων αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

ΕΙΔΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ
ΑΝΑΝΑΣ ΦΡΕΣΚΟΣ
3/ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ
ΑΝΑΝΑΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
1 /2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ
ΑΧΛΑΔΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΜΕΤΡΙΟ
ΑΧΛΑΔΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ
1 /2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ (blackberries)
3/ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ
ΒΕΡΙΚΟΚΑ
4 ΜΕΤΡΙΑ
ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΓΛΥΚΗ
1/ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ Ή 4 ΜΙΣΑ
ΓΚΡΕΙΠ- ΦΡΟΥΤ, ΦΡΕΣΚΟ
ΜΙΣΟ
ΓΚΡΕΙΠ- ΦΡΟΥΤ, ΧΥΜΟΣ
1/ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΦΡΕΣΚΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ
ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΞΕΡΑ
3 ΜΕΤΡΙΑ
ΚΕΡΑΣΙΑ
12 ΜΕΓΑΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ
1 ΚΑΙ 1/ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
1 ΜΕΤΡΙΟ Η 2 ΜΙΚΡΑ
ΜΗΛΟ
1 ΜΙΚΡΟ
ΜΗΛΟ ΧΥΜΟΣ
1/ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΜΟΥΡΑ (blueberries)
3/ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ
ΜΠΑΝΑΝΑ
1 ΜΙΚΡΗ
ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ
1 ΜΙΚΡΟ
ΠΕΠΟΝΙ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΜΙΚΡΟ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΥΜΟΣ
1/ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΜΙΚΡΟ
ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΟΜΠΟΣΤΑ
1/ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ
2 Κ.Σ.
ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ
17 ΡΟΓΕΣ ΜΙΚΡΕΣ
ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΧΥΜΟΣ
1/ 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ
2 ΜΕΤΡΙΑ
ΣΥΚΑ ΦΡΕΣΚΑ
2 ΜΕΤΡΙΑ
ΦΡΑΟΥΛΕΣ
1 ΚΑΙ 1/ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙ
ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΞΗΡΟΙ
3

Είστε έτοιμοι λοιπόν να ακολουθήσετε ΤΩΡΑ έναν υγιεινό τρόπο διατροφής προκειμένου να φάτε άφοβα και χωρίς τύψεις στις γιορτές; Δεν έχετε λοιπόν να χάσετε τίποτα...

ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΟ (Na και Cl)

-Αποτελούν τους βασικότερους ηλεκτρολύτες στο σώμα, μαζί με το κάλιο. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ   1)     Το κατιόν του νατρίου συμμετέχει στη ρύθμιση της όσμωσης και του ισοζυγίου των ηλεκτρολυτών ενώ το ανιόν του χλωρίου έχει παθητική συμμετοχή στο ρυθμιστικό αυτό σύστημα.   2)     Το νάτριο εμπλέκεται στη μεταβίβαση των νευρικών ώσεων, στην ενεργό κυτταρική μεταφορά. ΕΛΛΕΙΨΗ -Σπάνια έλλειψη νατρίου και χλωρίου. Ωστόσο, μειωμένα επίπεδα νατρίου και χλωρίου δεν οφείλονται σε δίαιτα αλλά σε μία σειρά από κλινικές καταστάσεις όπως καχεξία ή κάποιο μεγάλο τραύμα καθώς και υπερβολική λήψη διουρητικών. Απώλεια νατρίου, επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί και από υπερβολική λήψη νερού, ψυχογενή ανορεξία, ελκώδη κολίτιδα, ηπατική νόσο, καρδιακή συμφόρηση με οίδημα, βαριά λοίμωξη, διάρροια. Η οξεία διάρροια αποτελεί το συχνότερο αίτιο ανεπάρκειας νατρίου. Τέλος, ο έμετος, η χρόνια νεφρική νόσος, η νεφρική ανεπάρκεια και η χρόνια αναπνευστική οξέωση μπορεί να προκαλέσουν εξάντληση

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

Για την σωστή συντήρηση των πουλερικών, πρέπει να προσέξουμε: 1.     Σχεδόν όλα τα σύγχρονα πτηνοτροφεία συγκεντρώνουν εκείνες τις προϋποθέσεις για την υγιεινή σφαγή και παρασκευή των πουλερικών. Τα κοτόπουλα όμως μετά την σφαγή τους ψύχονται γρήγορα, έτσι ώστε να επιτευχθεί κάποιος περιορισμός του μικροβιακού φορτίου του κρέατος και κατά συνέπεια καλύτερη συντήρηση. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει να κοτόπουλο να φτάσει στον καταναλωτή έτσι ακριβώς όπως βγήκε από το εργοστάσιο. Για το λόγο αυτό, η μεταφορά των κατεψυγμένων προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με ειδικά οχήματα, τα οποία να διατηρούν μια χαμηλή θερμοκρασία καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής. 2.     Επίσης θα πρέπει στα μαγαζιά λιανικής πώλησης, τα κοτόπουλα να τοποθετούνται σε ψυγεία και όχι σε ανοιχτούς πάγκους. 3.       Το νωπό κοτόπουλο αν δεν μαγειρευτεί την ίδια ημέρα, πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο τυλιγμένο με ειδικά διαφανή φύλλα. 4.     Η συντήρησή του δεν πρέπει να ξεπερνά τις 7 ημέρες. Αν τώρα θ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

      -Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: •       Συντίθεται στο δέρμα μέσω της υπεριώδης ακτινοβολίας του ήλιου. •      Βασική λειτουργία: η ρύθμιση της απορρόφησης και της ομοιόστασης του ασβεστίου ( Ca ). •    Η βιταμίνη D διακρίνεται σε χολεκαλσιφερόλη (ο παράγοντας που σχηματίζεται στο δέρμα μέσω της δράσης της υπεριώδους ακτινοβόλησης) και σε εργοκαλσιφερόλη (ορισμένα τρόφιμα την περιέχουν- έχει τον ίδιο μεταβολισμό+ βιολογική δράση με την χολεκαλσιφερόλη. •       Η καλσιτριόλη αποτελεί την ενεργή μορφή της βιταμίνης D και λειτουργεί ως στεροειδής ορμόνη. ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D     •       Υπεριώδης ακτινοβολία ήλιου (ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει το 90% της βιταμίνης D μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας και μόνο το 10% μέσω των τροφών. Αρκεί λοιπόν η έκθεση στον ήλιο 3 φορές/ εβδομάδα για 15 λεπτά, με το κεφάλι και τα χέρια μη καλυμμένα για να παραχθεί η ελάχιστη ποσότητα βιταμίνης D.)     •       Κυρίως τα παχιά ψάρια     •       Μέτριες ποσότητες :