Μία αλλεργία
δημιουργείται όταν μία πρωτεΐνη ή κάποιο άλλο μεγάλο μόριο εισέλθει στον
οργανισμό και προκαλέσει αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο οργανισμός
αντιδρά σε αυτά τα μεγάλα μόρια, όπως κάνει και με άλλα αντιγόνα, συνθέτοντας
αντισώματα, ισταμίνες και άλλες ενώσεις. Οι αλλεργίες έχουν δύο χαρακτηριστικά.
Πάντα εμπλέκουν αντισώματα, αλλά δεν εμφανίζουν πάντα συμπτώματα. Επομένως,
μπορούν να διαγνωσθούν μόνο με τη μέτρηση των αντισωμάτων.
Οι τροφικές αλλεργίες
είναι συχνές κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής, αλλά αργότερα τα
παιδιά ξεπερνούν από μόνα τους αυτή την υπερευαισθησία. Όταν προσδιορισθεί ποιό
τρόφιμο προκαλεί την αλλεργία, πρέπει να απομακρυνθεί από το διαιτολόγιο για
τουλάχιστον 1-2 χρόνια.
ΠΗΓΗ:
Διατροφή στα στάδια της ζωής, Ζαμπέλας Α., 2003
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου