Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Είναι το πιο υγιεινό, γευστικό γλυκό με λίγες θερμίδες που έχεις φάει ποτέ και πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, χάρη στο πορτοκάλι.

Θα χρειαστείς:

·        50γρ. δημητριακά ολικής με σοκολάτα

·        4 κ.γ. κορν φλαουρ

·        1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

·        1 κ.σ. κονιάκ

·        100γρ. γάλα αμυγδάλου

·        1 μικρό ζουμερό πορτοκάλι

·        1 σοκολατάκι υγείας με γέμιση πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·        Σε κατσαρολάκι, βάζεις το γάλα αμυγδάλου, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.γ. κορν φλαουρ, και ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, το περνάς από λεπτή σίτα για πιο απαλό αποτέλεσμα και το βάζεις στον πάτο του ποτηριού.

·        Ρίχνεις το κονιάκ στα δημητριακά και τα σπας με ένα κουτάλι και τα ρίχνεις πάνω στην κρέμα (από γάλα αμυγδάλου, βανίλιας, κορν φλαουρ)

·        Στήβεις 1 μικρό ζουμερό πορτοκάλι, το σουρώνεις και το ρίχνεις σε κατσαρολάκι μαζί με 2 κ.γ. κορν φλαουρ, ανακατεύεις μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνεις πάνω από τα δημητριακά σου (με το κονιάκ) στο ποτήρι.

·        Στο τέλος βάζεις πάνω από το γλυκό σου το σοκολατάκι υγείας με γέμιση πορτοκάλι σε τρίμματα.

·        Βάζεις το γλυκό σου στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες

Καλή Απόλαυση!

370kcal

Το συγκεκριμένο γλυκό μπορείς να το απολαύσεις είτε ως πρωινό γεύμα είτε ως απογευματινό γεύμα.

Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΔΕΡΑΤΟΥ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ, PILATES TRAINER

Blog: stellasideratou.blogspot.com – ΦΤΙΑΞΕ ΕΣΥ ΤΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΟΥ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΟ (Na και Cl)

-Αποτελούν τους βασικότερους ηλεκτρολύτες στο σώμα, μαζί με το κάλιο. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ   1)     Το κατιόν του νατρίου συμμετέχει στη ρύθμιση της όσμωσης και του ισοζυγίου των ηλεκτρολυτών ενώ το ανιόν του χλωρίου έχει παθητική συμμετοχή στο ρυθμιστικό αυτό σύστημα.   2)     Το νάτριο εμπλέκεται στη μεταβίβαση των νευρικών ώσεων, στην ενεργό κυτταρική μεταφορά. ΕΛΛΕΙΨΗ -Σπάνια έλλειψη νατρίου και χλωρίου. Ωστόσο, μειωμένα επίπεδα νατρίου και χλωρίου δεν οφείλονται σε δίαιτα αλλά σε μία σειρά από κλινικές καταστάσεις όπως καχεξία ή κάποιο μεγάλο τραύμα καθώς και υπερβολική λήψη διουρητικών. Απώλεια νατρίου, επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί και από υπερβολική λήψη νερού, ψυχογενή ανορεξία, ελκώδη κολίτιδα, ηπατική νόσο, καρδιακή συμφόρηση με οίδημα, βαριά λοίμωξη, διάρροια. Η οξεία διάρροια αποτελεί το συχνότερο αίτιο ανεπάρκειας νατρίου. Τέλος, ο έμετος, η χρόνια νεφρική νόσος, η νεφρική ανεπάρκεια και η χρόνια αναπνευστική...

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

Για την σωστή συντήρηση των πουλερικών, πρέπει να προσέξουμε: 1.     Σχεδόν όλα τα σύγχρονα πτηνοτροφεία συγκεντρώνουν εκείνες τις προϋποθέσεις για την υγιεινή σφαγή και παρασκευή των πουλερικών. Τα κοτόπουλα όμως μετά την σφαγή τους ψύχονται γρήγορα, έτσι ώστε να επιτευχθεί κάποιος περιορισμός του μικροβιακού φορτίου του κρέατος και κατά συνέπεια καλύτερη συντήρηση. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει να κοτόπουλο να φτάσει στον καταναλωτή έτσι ακριβώς όπως βγήκε από το εργοστάσιο. Για το λόγο αυτό, η μεταφορά των κατεψυγμένων προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με ειδικά οχήματα, τα οποία να διατηρούν μια χαμηλή θερμοκρασία καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής. 2.     Επίσης θα πρέπει στα μαγαζιά λιανικής πώλησης, τα κοτόπουλα να τοποθετούνται σε ψυγεία και όχι σε ανοιχτούς πάγκους. 3.       Το νωπό κοτόπουλο αν δεν μαγειρευτεί την ίδια ημέρα, πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο τυλιγμένο με ειδικά διαφανή φύλλα. 4.   ...

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

      -Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: •       Συντίθεται στο δέρμα μέσω της υπεριώδης ακτινοβολίας του ήλιου. •      Βασική λειτουργία: η ρύθμιση της απορρόφησης και της ομοιόστασης του ασβεστίου ( Ca ). •    Η βιταμίνη D διακρίνεται σε χολεκαλσιφερόλη (ο παράγοντας που σχηματίζεται στο δέρμα μέσω της δράσης της υπεριώδους ακτινοβόλησης) και σε εργοκαλσιφερόλη (ορισμένα τρόφιμα την περιέχουν- έχει τον ίδιο μεταβολισμό+ βιολογική δράση με την χολεκαλσιφερόλη. •       Η καλσιτριόλη αποτελεί την ενεργή μορφή της βιταμίνης D και λειτουργεί ως στεροειδής ορμόνη. ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D     •       Υπεριώδης ακτινοβολία ήλιου (ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει το 90% της βιταμίνης D μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας και μόνο το 10% μέσω των τροφών. Αρκεί λοιπόν η έκθεση στον ήλιο 3 φορές/ εβδομάδα για 15 λεπτά, με το κεφάλι και τα χέρια μη καλυμ...