Αυτό
το κέικ θα το λατρέψεις γιατί είναι και γευστικό και υγιεινό.
Θα
χρειαστείς:
·
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
·
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
·
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
·
1 πρέζα αλάτι
·
1/3 φλιτζανιού ελαφρύ λάδι π.χ.
καλαμποκέλαιο
·
120γρ. μαύρη σοκολάτα που την λιώνεις στο
μπρίκι με 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
·
2 ασπράδια
·
1/3 φλιτζανιού κονιάκ με 1 κ.γ. μαγειρική
σόδα
· 4 βερίκοκα χωρισμένα στη μέση (αφαιρείς το κουκούτσι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Αναμιγνύεις
όλα τα υλικά, εκτός από τα ασπράδια, και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
2) Χτυπάς
τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα
3) Προσθέτεις
τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύεις ελαφρά με μια μαρίζ.
4) Σε
μεσαίου μεγέθους ταψί περίπου 25 εκ., τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί και
προσθέτεις το μείγμα και από πάνω τα μισά βερίκοκα περιφερικά του ταψιού και
στη μέση.
5) Ψήνεις
σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα
για περίπου 50-55 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Στον πάτο του φούρνου τοποθετείς
ένα ταψί με νερό. Αυτό είναι χρήσιμο για να βγει το κέικ ζουμερό και
γυαλιστερό.
6) Μόλις
ψηθεί, το βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει.
Καλή
Απόλαυση!
Το κέικ μπορεί να συντηρηθεί και εντός και εκτός ψυγείου και είναι το ίδιο νόστιμο!
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Blog: stellasideratou.blogspot.com – ΦΤΙΑΞΕ ΕΣΥ ΤΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΣΟΥ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου