Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΝ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Παρακάτω σου έχω υπέροχη συνταγή για πάν κέικ με φράουλες με μόνο 220 θερμίδες. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημείωνε.


Θα χρειαστείς:

1)    1 αυγό

2)    3 γεμάτα κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

3)    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4)    1 φλ. γάλα αμυγδάλου

5)    1 βανίλια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

6)    Προαιρετικά κακάο

Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι, σερβίρεις και συνοδεύεις με φράουλες, σπιτική μαρμελάδα φράουλα ή σπιτική μαρμελάδα μήλο-κανέλα ή μέλι και καρύδια.

Καλή Απόλαυση!

Όπου:

·        κ.γ. = κουταλάκι γλυκού

·        γ.ο.χ. = για όλες τις χρήσεις

·        φλ. = φλιτζάνι

Μπορείς να απολαύσεις τα παν κέικ:

1)    Στο πρωινό γεύμα μαζί με 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

2)    Στο δεκατιανό σου γεύμα

3)    Στο απογευματινό σου γεύμα

Παρακάτω σου έχω συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μήλο – κανέλα. Τι άλλο θες;

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Θα χρειαστείς:

1)    1100 κιλά ζάχαρη (κρυσταλλική ή καστανή ή μαύρη)

2)    1 κιλό φράουλες κόκκινες και όχι χτυπημένες

3)    Κονιάκ (κατά βούληση)

4)    Χυμό από ½ λεμόνι (που βάζεις στο τέλος, όταν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη)

5)    Σιγοβράζεις για αρκετά λεπτά και όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, την βάζεις σε αποστειρωμένο βάζο και μπορείς να προσθέσεις και τριμμένο μήλο για να σφίξει περισσότερο (το μήλο περιέχει πηκτίνη)

6)    Συντηρείται εκτός ψυγείου. Όμως, όταν την ανοίξεις θα πρέπει να την βάλεις στο ψυγείο όπου συντηρείται για μήνες.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ-ΚΑΝΕΛΑ

Θα χρειαστείς:

1)    600 γρ. καθαρισμένα, τριμμένα μήλα όπου θα βάλεις από πάνω χυμό από 1 λεμόνι για να μην μαυρίσουν

2)    Μετά τα βάζεις σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 120 γρ. καστανή ή μαύρη ή κρυσταλλική ζάχαρη, 2 ξυλάκια κανέλας και 200ml νερό

3)    Προαιρετικά μπορείς να βάλεις λίγο γαρίφαλο και γλυκάνισο

4)    Σιγοβράζεις και όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, την βάζεις σε αποστειρωμένο βάζο

5)    Συντηρείται εκτός ψυγείου. Όμως, όταν την ανοίξεις θα πρέπει να την βάλεις στο ψυγείο όπου συντηρείται για μήνες.

Τις παραπάνω μαρμελάδες μπορείς να τις απολαύσεις και ως εξής:

1)    ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: 2 φρυγανιές σικάλεως με 1 κ.σ. σπιτική μαρμελάδα και 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου

2)    ΠΡΩΙΝΟ Ή ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: 1 κεσέ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 κ.γ. σπιτική μαρμελάδα και σταφίδες ή κρανμπερις ή καρύδια ή φιλέ αμυγδάλου κ.ά.

Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΔΕΡΑΤΟΥ

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ

PILATES TRAINER

ΕΡΜΟΥ 19, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, Τ.Κ.: 19003

22990 49017

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΟ (Na και Cl)

-Αποτελούν τους βασικότερους ηλεκτρολύτες στο σώμα, μαζί με το κάλιο. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ   1)     Το κατιόν του νατρίου συμμετέχει στη ρύθμιση της όσμωσης και του ισοζυγίου των ηλεκτρολυτών ενώ το ανιόν του χλωρίου έχει παθητική συμμετοχή στο ρυθμιστικό αυτό σύστημα.   2)     Το νάτριο εμπλέκεται στη μεταβίβαση των νευρικών ώσεων, στην ενεργό κυτταρική μεταφορά. ΕΛΛΕΙΨΗ -Σπάνια έλλειψη νατρίου και χλωρίου. Ωστόσο, μειωμένα επίπεδα νατρίου και χλωρίου δεν οφείλονται σε δίαιτα αλλά σε μία σειρά από κλινικές καταστάσεις όπως καχεξία ή κάποιο μεγάλο τραύμα καθώς και υπερβολική λήψη διουρητικών. Απώλεια νατρίου, επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί και από υπερβολική λήψη νερού, ψυχογενή ανορεξία, ελκώδη κολίτιδα, ηπατική νόσο, καρδιακή συμφόρηση με οίδημα, βαριά λοίμωξη, διάρροια. Η οξεία διάρροια αποτελεί το συχνότερο αίτιο ανεπάρκειας νατρίου. Τέλος, ο έμετος, η χρόνια νεφρική νόσος, η νεφρική ανεπάρκεια και η χρόνια αναπνευστική οξέωση μπορεί να προκαλέσουν εξάντληση

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

Για την σωστή συντήρηση των πουλερικών, πρέπει να προσέξουμε: 1.     Σχεδόν όλα τα σύγχρονα πτηνοτροφεία συγκεντρώνουν εκείνες τις προϋποθέσεις για την υγιεινή σφαγή και παρασκευή των πουλερικών. Τα κοτόπουλα όμως μετά την σφαγή τους ψύχονται γρήγορα, έτσι ώστε να επιτευχθεί κάποιος περιορισμός του μικροβιακού φορτίου του κρέατος και κατά συνέπεια καλύτερη συντήρηση. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει να κοτόπουλο να φτάσει στον καταναλωτή έτσι ακριβώς όπως βγήκε από το εργοστάσιο. Για το λόγο αυτό, η μεταφορά των κατεψυγμένων προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με ειδικά οχήματα, τα οποία να διατηρούν μια χαμηλή θερμοκρασία καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής. 2.     Επίσης θα πρέπει στα μαγαζιά λιανικής πώλησης, τα κοτόπουλα να τοποθετούνται σε ψυγεία και όχι σε ανοιχτούς πάγκους. 3.       Το νωπό κοτόπουλο αν δεν μαγειρευτεί την ίδια ημέρα, πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο τυλιγμένο με ειδικά διαφανή φύλλα. 4.     Η συντήρησή του δεν πρέπει να ξεπερνά τις 7 ημέρες. Αν τώρα θ

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

Η βρώμη έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου. Αρχικά, συμβάλλει στη μείωση της ολικής και καλής ( LDL ) χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης, διατηρεί τη γλυκόζη αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Ακόμη, έχει οιστρογονική και αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Ωστόσο, μπορεί να έχει και ανεπιθύμητες ενέργειες όπως μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, αέρια και κοιλιακό άλγος. Άτομα με δυσανεξία στη βρώμη, όπως και σε άλλα δημητριακά μπορεί να έχουν χρόνια ενοχλήματα στο έντερο και για αυτό καλό είναι να προτιμούν να καταναλώνουν προϊόντα ελεύθερα σε γλουτένη. Παρακάτω σου έχω μερικές προτάσεις για πρωινά γεύματα με βρώμη: 1)     Βρώμη με γάλα à στα μικροκύματα για 2 λεπτά. Προσθέτεις μπανάνα, κράνμπερις και κανέλα. 1)     Βρώμη με γάλα à στα μικροκύματα για 2 λεπτά. Προσθέτεις μπανάνα, κανέλα και ξανθές σταφίδες. 1)     Βρώμη με γάλα à στα μικροκύματα για 2 λεπτά. Προσθέτεις μαρμελάδα βερίκοκο, κράνμπερις και κανέλα. 1)     Στο μίξερ: 2 ασπράδια, 1