ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Κατά
τη διάρκεια του θηλασμού, η πρόσληψη πρωτεΐνης μιας γυναίκας πρέπει να είναι
0,8 γραμμάρια/ κιλό σωματικού βάρους. Γι’
αυτό απαιτείται αύξηση πρωτεϊνικής πρόσληψης της μητέρας μέσω της διατροφής
κατά 15-20 γραμμάρια/ ημέρα για τους πρώτους 6 πρώτους μήνες του θηλασμού και
κατά 12 γραμμάρια/ ημέρα για τους επόμενους μήνες.
***Καθημερινά
παράγονται 750 ml
γάλακτος, λαμβάνοντας υπόψη πως το 70% της πρωτεΐνης από τη τροφή μετατρέπεται
σε πρωτεΐνη γάλακτος***
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΕ
ΛΙΠΙΔΙΑ
Η
σύνθεση της δίαιτας της μητέρας δεν επηρεάζει τη συνολική περιεκτικότητα του
λίπους ή τον όγκο του μητρικού γάλακτος. Αντίθετα, επηρεάζει την αναλογία των
λιπαρών οξέων. Η ποσότητα της χοληστερόλης στο μητρικό γάλα δε φαίνεται ότι
επηρεάζεται από τη δίαιτα της μητέρας. Πάντως, η συγκέντρωση της χοληστερόλης
στο μητρικό γάλα, η οποία είναι υψηλή, μειώνεται με τη πάροδο του χρόνου.
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΕ
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
Η
πρόσληψη υδατανθράκων από τη δίαιτα της θηλάζουσας, δεν επηρεάζει την
περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε υδατάνθρακες. Η λακτόζη είναι ο κύριος
υδατάνθρακας του μητρικού γάλακτος και βρίσκεται σε περιεκτικότητα 70
γραμμάρια/ λίτρο γάλακτος.
ΠΗΓΗ:
Διατροφή στα στάδια της ζωής, Ζαμπέλας Α., 2003
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου