Η συνολική
περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε πρωτεΐνη είναι χαμηλότερη από αυτή του
αγελαδινού, γεγονός που εξυπηρετεί το βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης του ανθρώπου.
Έχει αποδειχθεί πως οι πρωτεΐνες
ορού γάλακτος αντιστοιχούν στο 80% της ολικής
πρωτεΐνης του γάλακτος και η καζεΐνη στο υπόλοιπο 20%. Οι κύριες πρωτεΐνες ορού
είναι η α-λακταλβουμίνη, η λακτοφερρίνη και η εκκριτική ανοσοσφαιρίνη Α.
Η μέση ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης
από βρέφη που θηλάζουν είναι 1,5
γραμμάρια/ κιλό σωματικού βάρους σε σχέση με τα 2,7 γραμμάρια/ κιλό σωματικού
βάρους στα βρέφη που προσλαμβάνουν υποκατάστατα.
ΠΗΓΗ: Διατροφή στα στάδια της ζωής, Ζαμπέλας Α., 2003
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου