2) Ελαφρά
βρασμένα αυγά (μελάτα): αποφυγή κινδύνου σαλμονέλας. Τα αυγά πρέπει να
βράζονται 2-3 λεπτά.
3) Ολόκληροι
ή σπασμένοι ξηροί καρποί: αποφυγή κινδύνου πνιγμονής. Πρέπει να αποφεύγονται
γενικά μέχρι την ηλικία των 5 ετών.
4) Σταφύλια,
σταφίδες, κομμάτια λουκάνικου και ωμού καρότο: αποφυγή κινδύνου πνιγμονής.
5) Καυτερά
και πικάντικα φαγητά.
6) Πατέ
και μαλακά τυριά: αποφυγή κινδύνου μόλυνσης από Listeria monocytogenes.
7) Μη
προσθήκη ζάχαρης και αλατιού στα φαγητά.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου