-Τροφές πλούσιες
σε άπεπτες φυτικές ίνες είναι τα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ξηροί
καρποί.
-Τροφές που ΔΕΝ
περιέχουν φυτικές ίνες είναι το κρέας, ψάρι, πουλερικά, αυγά, γαλακτοκομικά.
-Η
κατανάλωση φυτικών ινών βοηθά στη:
1) Πρόληψη
του καρκίνου του παχέος εντέρου
2) Μείωση
της χοληστερόλης
3) Ρύθμιση
του σακχαρώδη διαβήτη
4) Βελτίωση
εντερικών διαταραχών όπως δυσκοιλιότητα
ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
ΦΡΟΥΤΑ 100 γραμμάρια
|
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (γραμμάρια)
|
Βερίκοκα
|
2
|
Κεράσια
|
1,5
|
Μήλο
|
1,5
|
Πεπόνι
|
0,5
|
Πορτοκάλι
|
1,5
|
Ροδάκινο
|
1
|
*Δαμάσκηνα ξερά*
|
13,5
|
Σταφύλια
|
0,5
|
Σύκα
|
2,5
|
*Σύκα ξερά*
|
18,5
|
Καρπούζι
|
0,5
|
Μπανάνα
|
1,3
|
Αχλάδι
|
1,5
|
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ 100
γραμμάρια
|
ΦΥΤΙΚΕΣ
ΙΝΕΣ (γραμμάρια)
|
Άσπρο ψωμί και φρυγανιά
|
3
|
Ψωμί σικάλεως και φρυγανιά σικάλεως
|
7
|
Ψωμί ολικής αλέσεως
|
7
|
*All bran*
|
27
|
Ζυμαρικά
|
0,5
|
Ρύζι
|
1
|
ΛΑΧΑΝΙΚΑ 100
γραμμάρια
|
ΦΥΤΙΚΕΣ
ΙΝΕΣ (γραμμάρια)
|
Πατάτες
|
1
|
Μπάμιες
|
1
|
Ραδίκια
|
1
|
Λάχανο
|
3
|
*Φασόλια ξερά*
|
7,5
|
Φασόλια πράσινα
|
3
|
*Σπανάκι*
|
6,5
|
Αγγούρι
|
0,5
|
Ντομάτα
|
1,5
|
Μπρόκολο
|
4
|
Κουνουπίδι
|
2
|
Κολοκυθάκια
|
0,5
|
Πιπεριά πράσινη
|
1,5
|
Μαρούλι
|
0,8
|
Φακές
|
4
|
Μελιτζάνες
|
0,9
|
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Σιδεράτου Στέλλα
Σιδεράτου Στέλλα
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου