ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ
1) Η
κατανάλωση ψαριών 2 φορές/ εβδομάδα βοηθά όσους πάσχουν από στεφανιαία νόσο,
μειώνοντας τους θανάτους από έμφραγμα.
2) Τα
ψάρια περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως σελήνιο και το
συνένζυμο Q-10
(γνωστό και ως ουμπικινόλη).
3) Έχουν
αντικαρκινική δράση, εμποδίζοντας την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού και του
εντέρου.
4) Ψάρια
όπως η σαρδέλα, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο σολομός και ο τόνος (πλούσια σε ω-3
λιπαρά οξέα) αποτελούν σπουδαία ασπίδα για τον οργανισμό. Οι σαρδέλες όμως περιέχουν πολλά οξαλικά και ενδέχεται να προκαλέσουν
δημιουργία πέτρας στα νεφρά σε ευπαθή άτομα.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ
1) Ανακουφίζουν
από συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδας, άσθματος, ψωρίασης,
υπέρτασης, της νόσου Raynaud
(αγγειοσυσπαστική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από επεισοδιακά εμφανιζόμενες,
αλλαγές του χρώματος των δακτύλων, μετά την έκθεσή τους στο κρύο), ημικρανίες,
ελκωτικής κολίτιδας ακόμα και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
2) Βοηθούν
στην αποφυγή εγκεφαλικών επεισοδίων.
3) Αυξάνουν
τα επίπεδα της <<καλής>> HDL χοληστερόλης και μειώνουν αισθητά τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.
4) Εμποδίζουν
την ανάπτυξη δυσανεξίας στη γλυκόζη και διαβήτη τύπου ΙΙ.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου