Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΖΑΧΑΡΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ


 1) Διαθέτει καταπραϋντικές, υπνωτικές, αναλγητικές, ηρεμιστικές και αντικαταθληπτικές ιδιότητες.

  2)    Εμφανίζει έντονα αντιβακτηριδιακή δράση.

  3)    Η τοπική εφαρμογή της επισπεύδει την επούλωση εξωτερικών φαρμάκων.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  1)    Προκαλεί τερηδόνα

 2)    Ενδέχεται να συνδέεται με τη νόσο του Crohn (φλεγμονώδης νόσος του εντέρου)

 3)    Προξενεί απότομες αυξήσεις στις τιμές του σακχάρου του αίματος  και διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης, όχι όμως στο βαθμό που το κάνουν ορισμένα λαχανικά όπως οι πατάτες, τα καρότα και το ρύζι.

  4)    Μη χρησιμοποιείτε ζάχαρη στις πληγές ως υποκατάστατο της σωστής ιατρικής φροντίδας. Η τοποθέτηση ζάχαρης πριν τη διακοπή της αιμορραγίας ή τον καθαρισμό της πληγής μπορεί να είναι επικίνδυνη.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

  1)    Για μέγιστη χαλάρωση, προτείνετε η κατανάλωση μόνο υδατανθράκων χωρίς τον συνδυασμό με πρωτεΐνες και λίπη. Οι πρωτεΐνες και τα λίπη επιβραδύνουν ή εμποδίζουν τη διαδικασία της μεταφοράς της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

  2)    Η ζάχαρη που περιέχεται στα φρούτα δεν παράγει ηρεμιστικά χημικά στον εγκέφαλο.

  3)    Για την αϋπνία, συνίσταται 30-45 γρ. ζάχαρη ή άμυλο (πολυσακχαρίτης) πριν από τον ύπνο.


ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ

Η ζάχαρη δεν προκαλεί:

  1)    Υπερκινητικότητα στα παιδιά

  2)    Βίαιη συμπεριφορά

  3)    Διαβήτη

  4)    Καρδιακή προσβολή

  5)    Ακμή

 6)    Παχυσαρκία (Ωστόσο, συμβάλλει. Οι λιπαρές τροφές, κυρίως οι γλυκές λιπαρές τροφές, είναι η κύρια αιτία της παχυσαρκίας)


ΠΗΓΗ: Jean Carper, 2010: Οι σωστές τροφές είναι φάρμακα.

Κάθε κείμενο και εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”. Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΟ (Na και Cl)

-Αποτελούν τους βασικότερους ηλεκτρολύτες στο σώμα, μαζί με το κάλιο. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ   1)     Το κατιόν του νατρίου συμμετέχει στη ρύθμιση της όσμωσης και του ισοζυγίου των ηλεκτρολυτών ενώ το ανιόν του χλωρίου έχει παθητική συμμετοχή στο ρυθμιστικό αυτό σύστημα.   2)     Το νάτριο εμπλέκεται στη μεταβίβαση των νευρικών ώσεων, στην ενεργό κυτταρική μεταφορά. ΕΛΛΕΙΨΗ -Σπάνια έλλειψη νατρίου και χλωρίου. Ωστόσο, μειωμένα επίπεδα νατρίου και χλωρίου δεν οφείλονται σε δίαιτα αλλά σε μία σειρά από κλινικές καταστάσεις όπως καχεξία ή κάποιο μεγάλο τραύμα καθώς και υπερβολική λήψη διουρητικών. Απώλεια νατρίου, επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί και από υπερβολική λήψη νερού, ψυχογενή ανορεξία, ελκώδη κολίτιδα, ηπατική νόσο, καρδιακή συμφόρηση με οίδημα, βαριά λοίμωξη, διάρροια. Η οξεία διάρροια αποτελεί το συχνότερο αίτιο ανεπάρκειας νατρίου. Τέλος, ο έμετος, η χρόνια νεφρική νόσος, η νεφρική ανεπάρκεια και η χρόνια αναπνευστική οξέωση μπορεί να προκαλέσουν εξάντληση

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

Για την σωστή συντήρηση των πουλερικών, πρέπει να προσέξουμε: 1.     Σχεδόν όλα τα σύγχρονα πτηνοτροφεία συγκεντρώνουν εκείνες τις προϋποθέσεις για την υγιεινή σφαγή και παρασκευή των πουλερικών. Τα κοτόπουλα όμως μετά την σφαγή τους ψύχονται γρήγορα, έτσι ώστε να επιτευχθεί κάποιος περιορισμός του μικροβιακού φορτίου του κρέατος και κατά συνέπεια καλύτερη συντήρηση. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει να κοτόπουλο να φτάσει στον καταναλωτή έτσι ακριβώς όπως βγήκε από το εργοστάσιο. Για το λόγο αυτό, η μεταφορά των κατεψυγμένων προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με ειδικά οχήματα, τα οποία να διατηρούν μια χαμηλή θερμοκρασία καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής. 2.     Επίσης θα πρέπει στα μαγαζιά λιανικής πώλησης, τα κοτόπουλα να τοποθετούνται σε ψυγεία και όχι σε ανοιχτούς πάγκους. 3.       Το νωπό κοτόπουλο αν δεν μαγειρευτεί την ίδια ημέρα, πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο τυλιγμένο με ειδικά διαφανή φύλλα. 4.     Η συντήρησή του δεν πρέπει να ξεπερνά τις 7 ημέρες. Αν τώρα θ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

      -Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: •       Συντίθεται στο δέρμα μέσω της υπεριώδης ακτινοβολίας του ήλιου. •      Βασική λειτουργία: η ρύθμιση της απορρόφησης και της ομοιόστασης του ασβεστίου ( Ca ). •    Η βιταμίνη D διακρίνεται σε χολεκαλσιφερόλη (ο παράγοντας που σχηματίζεται στο δέρμα μέσω της δράσης της υπεριώδους ακτινοβόλησης) και σε εργοκαλσιφερόλη (ορισμένα τρόφιμα την περιέχουν- έχει τον ίδιο μεταβολισμό+ βιολογική δράση με την χολεκαλσιφερόλη. •       Η καλσιτριόλη αποτελεί την ενεργή μορφή της βιταμίνης D και λειτουργεί ως στεροειδής ορμόνη. ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D     •       Υπεριώδης ακτινοβολία ήλιου (ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει το 90% της βιταμίνης D μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας και μόνο το 10% μέσω των τροφών. Αρκεί λοιπόν η έκθεση στον ήλιο 3 φορές/ εβδομάδα για 15 λεπτά, με το κεφάλι και τα χέρια μη καλυμμένα για να παραχθεί η ελάχιστη ποσότητα βιταμίνης D.)     •       Κυρίως τα παχιά ψάρια     •       Μέτριες ποσότητες :