ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1) Ενδυναμώνει
το θρομβολυτικό σύστημα
2) Διαλύει
τις βλέννες στους πνεύμονες
3) Δρα
ως αποχρεμπτικό ή αποσυμφορητικό
4) Βοηθά
στην αποφυγή της βρογχίτιδας, του εμφυσήματος και του έλκους του στομάχου.
5) Η
καπσαϊκίνη (συστατικό που του προσδίδει την καυτερή του γεύση) αποτελεί ισχυρό αναλγητικό.
Ανακουφίζει από πονοκεφάλους με την εισπνοή ενώ με ενέσιμη μορφή καταπραΰνει τους
πόνους των αρθρώσεων.
6) Η
πάπρικα, η οποία παράγεται από τις καυτερές κόκκινες πιπεριές περιέχει
σαλικυλικά (το φυσικό συστατικό της ασπιρίνης). Διαθέτει αντιβακτηριδιακή και
αντιοξειδωτική δράση.
7) Η
προσθήκη σάλτσας τσίλι στο φαγητό επιταχύνει τον μεταβολισμό, βοηθώντας στην
καύση των θερμίδων.
8) Το
τσίλι δε βλάπτει το στομάχι ούτε προάγει τα έλκη.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου