ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1) Δρα
ως αντιβιοτικό, καταπολεμώντας μικρόβια, παράσιτα του εντέρου και ιούς.
2) Σε
μεγάλες ποσότητες έχει θεραπεύσει ακόμα και εγκεφαλίτιδα.
3) Μειώνει
την αρτηριακή πίεση
4) Μειώνει
τη χοληστερόλη
5) Εμποδίζει
τη δημιουργία των θρόμβων
6) 2-3
σκελίδες/ ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφράγματος σε ασθενείς με στεφανιαία
νόσο
7) Περιέχει
πλήθος αντικαρκινικών και αντιοξειδωτικών ουσιών
8) Περιορίζει
τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου
9) Συμβάλλει
στην καταπολέμηση του κρυολογήματος
10) Δρα ως αποσυμφορητικό, αποχρεμπτικό,
σπασμολυτικό κι αντιφλεγμονώδες
11) Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
12) Ανακουφίζει από τη συσσώρευση αερίων στο
έντερο
13) Εμφανίζει αντιδιαρροϊκή, οιστρογονική
και διουρητική δράση.
14) Βελτιώνει τη διάθεση και εμφανίζει ήπιες
ηρεμιστικές ιδιότητες.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
-Σε μεγάλες ποσότητες (>3 σκελίδες/ ημέρα) μπορεί
να προκαλέσει αέρια, φούσκωμα, διάρροια ή ακόμα και πυρετό σε ορισμένους
ανθρώπους!
***Με
το μαγείρεμα δεν αλλοιώνονται οι θρομβολυτικές κα άλλες προστατευτικές για την
καρδιά ιδιότητές του. Αντίθετα ενισχύονται, αφού με τη θερμότητα
απελευθερώνεται η αντιθρομβωτική ουσία, σκορδίνη.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου