ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1) Η
συνετή κατανάλωσή του, δηλαδή 1-2 ποτήρια/ ημέρα, τονώνει το καρδιαγγειακό
σύστημα.
2) Τόσο
το κόκκινο όσο και το λευκό αυξάνουν την HDL χοληστερόλη, η οποία δρα ως ασπίδα
προστασίας για τη καρδιά.
3) Ιδίως
το κόκκινο καταπολεμά τις καρδιοπάθειες, τους θρόμβους και τα εγκεφαλικά, χάρη στους
αντιπηκτικούς παράγοντες που περιέχουν οι φλούδες σταφυλιού (η φλούδα του
σταφυλιού χρησιμοποιείται για την παρασκευή του κόκκινου και όχι του λευκού
κρασιού).
4) Αυξάνει
τα επίπεδα των οιστρογόνων, γεγονός που ενδέχεται να επιτείνει ακόμα περισσότερο
την ιδιότητά του να ενισχύει την HDL.
5) Εξουδετερώνει
τα βακτηρίδια κι εμποδίζει την ανάπτυξη των ιών.
6) Αποτρέπει
το σχηματισμό των λίθων στη χολή.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
1) Το
κόκκινο κρασί ενοχοποιείται για την πρόκληση ημικρανιών.
2) Η
αλόγιστη κατανάλωση, εξαιτίας του αλκοόλ που περιέχει, ενδέχεται να προκαλέσει
καρδιακές, ηπατικές κι εγκεφαλικές βλάβες.
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ
-Κατανάλωση 1 έως 2 ποτηράκια του κρασιού κρασί 1-2
φορές/ εβδομάδα.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου