ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
2) Αποτελεί
την πλουσιότερη πηγή κερκετίνης, μιας πανίσχυρης αντιοξειδωτικής ουσίας
(περιέχεται μόνο στο φρέσκο, στο κίτρινο και στο κόκκινο κρεμμύδι, όχι στα λευκά
κρεμμύδια).
3) Η
δράση της κερκετίνης συνδέεται με την καταπολέμηση του καρκίνου του στομάχου.
4) Βοηθά
την κυκλοφορία του αίματος
5) Μειώνει
τη χοληστερόλη
6) Αυξάνει
την <<καλή>> HDL
χοληστερόλη
7) Αποτρέπει
την εμφάνιση θρόμβων
8) Καταπολεμά
το άσθμα
9) Καταπολεμά
τη χρόνια βρογχίτιδα
10) Καταπολεμά την αλλεργική ρινίτιδα
11) Καταπολεμά τον σακχαρώδη διαβήτη
12) Καταπολεμά την αρτηριοσκλήρυνση
13) Καταπολεμά τις μολύνσεις
14) Διαθέτει αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτική και
μικροβιοκτόνο δράση καθώς και ποικίλες αντικαρκινικές ιδιότητες.
15) Η κερκετίνη διαθέτει και καταπραϋντική
δράση
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Η κατανάλωση κρεμμυδιών επιδεινώνει την πύρωση
(καούρες) και προκαλεί πιθανώς αέρια στο έντερο.
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ
ΔΟΣΗ
Μισό ωμό κρεμμύδι ημερησίως
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου