ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1) Έχει
πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες
2) Περιέχει
πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η κερκετίνη, γλουταθειόνη, β- καροτένιο,
ινδόλες, βιταμίνη C,
ωχρίνη, glucarate
και
σουλφοραφάνη.
3) Διαθέτει
ισχυρή αντικαρκινική δράση, κυρίως κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του εντέρου
και του μαστού.
4) Επιταχύνει
την αποβολή των οιστρογόνων από τον οργανισμό, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση
του καρκίνου του μαστού.
5) Πλούσια
σε φυτικές ίνες που μειώνουν τη χοληστερόλη.
6) Εμφανίζει
δράση κατά των ιών και του έλκους.
7) Διαθέτει
υψηλή περιεκτικότητα σε χρώμιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της ινσουλίνης και
των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
***Το μαγείρεμα καθώς και η κατεργασία που υφίσταται
κατά τη τυποποίηση καταστρέφουν μέρος της ποσότητας των αντιοξειδωτικών ουσιών
και των αντιοιστρογονικών παραγόντων που περιέχει, όπως οι ινδόλες και η
γλουταθειόνη.
***Η προστατευτική του δράση είναι πιο ισχυρή όταν
καταναλώνεται ωμό ή ελαφρώς βρασμένο, όπως μαγειρεμένο στον ατμό ή σε φούρνο
μικροκυμάτων.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου