ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1) Πλούσια
πηγή αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ουσιών
2) Οι
κόκκινες ποικιλίες (όχι όμως και οι λευκές) εμφανίζουν μεγάλη περιεκτικότητα
στην αντιοξειδωτική ουσία κερκετίνη
3) Η
φλούδα του σταφυλιού περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία εμποδίζει τη
συγκολλητικότητα των αιμοπεταλίων (που έχουν ως συνέπεια το σχηματισμό θρόμβων
στο αίμα) και αυξάνει την <<καλή>> HDL χοληστερόλη.
4) Τα
κόκκινα σταφύλια διαθέτουν βακτηριοκτόνο και μικροβιοκτόνο δράση.
5) Το
έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους του σταφυλιού έχει την ιδιότητα να ανεβάζει
την HDL
χοληστερόλη.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου