ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΗ
|
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ (%)
|
ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ (HDL) (%)
|
ΜΗΛΑ (2 ή 3)
|
10
|
|
ΚΡΙΘΑΡΙ (3 μερίδες)
|
15
|
|
ΦΑΣΟΛΙΑ, ΞΕΡΑ (1 ποτήρι
μαγειρεμένα)
|
19
|
|
ΜΠΙΡΑ (1 ποτήρι)
|
7
|
|
ΚΑΡΟΤΑ (2 ½ μεσαίου μεγέθους)
|
11
|
|
ΣΚΟΡΔΟ, ΩΜΟ (9 σκελίδες)
|
10
|
|
ΣΚΟΡΔΟ, ΧΥΜΟΣ (1 κουταλιά)
|
30
|
|
ΓΑΛΑ, ΑΠΟΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ (250 γρ.)
|
8
|
|
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (100 γρ.)
|
12
|
|
ΒΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΟΜΗΣ (1/2
ποτήρι)
|
20
|
15
|
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (40% των θερμίδων)
|
13
|
|
ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΩΜΟ (1/2 μεσαίου
μεγέθους)
|
30
|
|
ΣΟΓΙΑ (1 μερίδα πρωτεΐνης σόγιας)
|
20
|
|
ΚΡΑΣΙ (1 ποτήρι)
|
7
|
|
ΓΙΑΟΥΡΤΙ (3 ποτήρια)
|
10
|
ΠΗΓΗ: Jean Carper, 2010: Οι σωστές τροφές είναι
φάρμακα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου