ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1)
Έχει αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές
ιδιότητες. Σχετίζεται με τα μειωμένα ποσοστά θανάτου από καρκίνο.
2)
Οι φράουλες όταν πολτοποιηθούν και
μετατραπούν σε υγρό, εξουδετερώνουν πολλούς ιούς στους δοκιμαστικούς σωλήνες,
όπως τον ιό της πολιομυελίτιδας κ.ά.
3)
Καταπολεμά τους ιούς.
4)
Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα.
5)
Είναι πλούσια σε πηκτίνη και έτσι
μειώνει σημαντικά τη χοληστερόλη.
6)
Αποτρέπει τη δημιουργία των
νιτρωδαμινών, ισχυρών καρκινογόνων παραγόντων που σχηματίζονται στην εντερική περιοχή
όταν τα χημικά νιτρώδης άλας και αμίνες αλληλεπιδρούν.
7)
Είναι πλούσια σε ορισμένες πολυφαινόλες
που καταπολεμούν τον καρκίνο και είναι
αντιοξειδωτικές.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου