Το αραχιδονικό (κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, φυστικέλαιο) και το δοκοσαεξαενοϊκό
οξύ (ιχθυέλαια) παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου και του βρέφους,
καθώς και στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματός του. Το δοκοσαεξαενοϊκό
οξύ εμπλέκεται στην λειτουργία της όρασης και τη νευρική λειτουργία.
Η
έγκυος δε χρειάζεται να αυξήσει τη πρόσληψη των “καθαρά” λιπαρών τροφίμων, όπως
είναι το λάδι, το βούτυρο, η μαργαρίνη. Μερικά λιπίδια, ιδίως τα απαραίτητα
λιπαρά οξέα (λινελαϊκό οξύ- γάλα, κρέας-, α-λινολενικό οξύ- λιναρόσπορος, φύκια-), είναι σημαντικά για την ανάπτυξη
του εμβρύου. Αν η δίαιτα της εγκύου περιλαμβάνει ψάρια και θαλασσινά τότε
εξασφαλίζεται η επαρκής πρόσληψη των απαραίτητων λιπαρών οξέων.
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου