-Η
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ:
- Είναι απαραίτητος συμπαράγοντας για την ηπατική σύνθεση πρωτεϊνών και παραγόντων που εμπλέκονται στη διαδικασία της πήξης του αίματος.
ΠΗΓΕΣ
ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ
- Πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι, γογγύλια
- Λάχανο
- Παντζάρια
- Σογιέλαιο
- Ελαιόλαδο
- Δημητριακά
- Φρούτα
- Γαλακτοκομικά προϊόντα
- Κρέας
ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ
- Άτομα που καταναλώνουν δίαιτες φτωχές σε βιταμίνη Κ ή/ και ακολουθούν χρόνια θεραπεία με αντιβιοτικά βρίσκονται σε κίνδυνο να παρουσιάσουν έλλειψη βιταμίνης Κ.
- Άτομα που παρουσιάζουν διαταραχές στην απορρόφηση του λίπους έχουν ανάγκη για αύξηση της διαιτητικής πρόσληψης βιταμίνης Κ. Τέτοιες διαταραχές είναι η στεατόρροια ή χρόνια διάρροια, χρόνια παγκρεατίτιδα, ηπατικές νόσους κ.ά.
ΕΠΑΡΚΕΙΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ
Ενήλικες άντρες
|
120 μg/ ημέρα
|
Ενήλικες γυναίκες
|
90 μg/ ημέρα
|
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης
|
|
Ενήλικες γυναίκες
|
90 μg/ ημέρα
|
Κατά την διάρκεια του θηλασμού
|
|
Ενήλικες γυναίκες
|
90 μg/ ημέρα
|
Κάθε κείμενο και εικόνα είναι
πνευματική ιδιοκτησία του Blog “Φτιάξε εσύ την πυραμίδα της διατροφής σου”.
Έτσι, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίηση των εικόνων
και του κειμένου χωρίς την άδεια του δημιουργού του. Με επιφύλαξη για κάθε
νόμιμο δικαίωμά μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου